Fogtömés árak - Mennyibe kerül(het) a fogtömés és milyen tényezők befolyásolják az árát?

Haifa Dent
PR cikk fogtömés gyógyászat egészség fogászati kezelés
Ha fogászati beavatkozások árairól van szó, egy tanácsot érdemes megfogadni: jobb félni, mint megijedni! Tehát, minél hamarabb cselekszünk, annál olcsóbban úszhatjuk meg. Például, ha rendszeresen leszedetjük a fogköveinket, könnyebb megelőzni a fogszuvasodást. Ha időben elmegyünk fogtömésre, megúszhatjuk a fájdalmas, költséges, több alkalomból álló gyökérkezelést, amellyel pedig egy foghúzást kerülhetünk el.

Ne féljünk a fájdalomtól (hiszen érzéstelenítésben történik a beavatkozás) vagy a fogorvosi költségektől, könnyen még nagyobb költségbe verhetjük magunkat, sőt, a fogsorunkat is kockáztatjuk!

Lássunk tehát tisztán: mi befolyásolja a fogtömés árát?

Mint ahogy arról fentebb is beszéltünk már, minél előbb, annál jobb. Pozitív irányba befolyásolja a fogtömés árát, ha időben cselekszünk. Ha megnézzük egy fogorvosi rendelő árlistáját, láthatjuk, hogy bizony aközött is van különbség, hogy egy fog hány felülete szorul tömésre. Ha pedig nagyon nagy kár keletkezik a foganyagban, azt csak inlay/onlay beavatkozással lehet orvosolni, ami egy magasabb árfekvésű fogászati beavatkozás, lehetséges járulékos költségekkel, pl. átmeneti cement tömés.

A fogtömések árazása rendszerint foganként van meghatározva. Minél inkább kerültük a fogorvosi rendelőt, annál nagyobb az esély rá, hogy talán nem csak egy, hanem több szuvas fogunk is van. Ez értelemszerűen megsokszorozza a költségeinket, vagy magasabb kategóriájú ellátást igényel.

Az esztétikai tömések funkciója általában a fogszuvasodás megszüntetése, e főleg az őrlő fogakat érinti, ritkább hogy megjelenjen a metszőfogakon. Mégis, előfordulhatnak olyan problémák, amelyek az elülső fogak felszínén okoznak kopást, pl saverózió. Ilyen esetekben például a páciens döntése, milyen eljárást választ (kivéve, ha nagyon előrehaladott mértékű a károsodás), pl direkt héj egy magasabb árfekvésű szolgáltatás szokott lenni a fogorvosi rendelőkben. Ez főleg esztétikai probléma, hiszen nem feltétlenül okoz fájdalmat a páciensnek, de a fogtömés erre is jó megoldás!

A fogtömés ára akár “aranyárban” is lehet, és ez szó szerint értendő, hiszen az inlay/onlay kérhető akár aranyból is, ilyen esetben egy alapdíj mellett az arany mindenkori ára szokott irányadó lenni.

Kifejezetten költségesnek számítanak a konzerváló fogászati kezeléseknél a préskerámiából készült pótlások is.

Mit tehetünk, ha félünk a rejtett költségektől?

Ha már kiderült, milyen eljárás a számunkra legmegfelelőbb, akkor mindenképpen érdemes tájékozódni a járulékos költségekről. Ilyenek lehetnek például az ideiglenes tömések, a gyógyszeres alábélelés, vagy pedig a Kofferdam izolálás.

Láthatjuk tehát, hogy sok tényező befolyásolja a fogtömés végleges árát. Érdemes már az eljárás megkezdése előtt tájékozódni, hogy mindennel együtt nagyjából milyen összeg az, amit rá kell szánnunk? Kérjük meg bátran a rendelő munkatársait hogy segítsenek eligazodni az árlistán!

Fogtömés árak Budapesten

Ha Budapesten keres fogtömés szolgáltatást nyújtó fogorvosi rendelőt, ne habozzon, keresse fel a Haifa Dent-et a honlapon található elérhetőségeken.

A Haifa Dent- nél a fogtömés ára aktuális árlistán tekinthető meg.

(x)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.